11 Tetor 1938, u krijua Orkestra e Strehës Vorfnore

Orkestra e Strehës Vorfnore

Orkestra e mandolinatave të Strehës Vorfnore të Tiranës, e përbërë nga 24 instrumentiste të mitura, më 11 Tetor 1938, shkoi në Banjat Mbbretërore (në plazhin e Durrësit), për ti uruar mbretit ditëlindjen. Me këtë rast, orkestrantet e vogla, nën drejtimin e profesorit të tyre Luigj Filaj, dhanë një program me pjesë shqiptare dhe të huaja.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply