11 Shtator 1997, “Sfinksi i Artë” iu dha aktorit Mirush Kabashi në Kajro të Egjiptit; interpretoi mrekullisht “Apollogjia e Sokratit”

Mirush Kabashi

Në Festivalin Ndërkombëtar të Teatrove, që u zhvillua në Kajro, nga 1 deri në 11 Shtator 1997, aktori ynë Mirush Kabashi, meritoi çmimin “Sfinksi i Artë”. Ai u vlerësua si aktori më i mirë i Festivalit, për interpretimin e rolit të Sokratit tek “Apollogjia e Sokratit”. Në festival morë pjesë 53 trupa teatrore nga shumë vënde të botës. Në 56 shfaqje, konkuruan mbi një mijë aktorë dhe artisti shqiptar u cilësua si më i miri midis tyre.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply