11 Shtator 1943, Ibrahim Biçaku, në krye të Komitetit Ekzekutiv të Përkohshëm, “rishpalli pavarësinë e Shqipërisë”

Ibrahim Biçaku

Komiteti Ekzekutiv i Përkohshëm, i kryesuar nga Ibrahim Biçaku, më 11 Shtator 1943, “rishpalli pavarësinë e Shqipërisë”, duke i dhënë fund marrëveshjes që sanksiononte bashkimin personal me Italinë. Në të njëjtën kohë Komiteti iu drejtua me një thirrje popullit shqiptar, ku cilësonte pushuesit nazistë si “miq” dhe kërkonte ndërprerjen e luftës kundër tyre.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply