11 Shtator 1922, lindi Eli Sota, gazetare

Godina e Parë e Radio Tiranës

Luftëtarja antifashiste Eli Sota, një nga gazetaret e para  shqiptare, u lind në Korçë, më 11 Shtator 1922. Njëzet vjet punoi në redaksinë e jashtme të gazetës  “Puna” dhe më pas, drejtoi  redaksinë e fëmijëve dhe të rinjëve në Radio-Tirana. Nga pena e saj ka dalë dhe monografia, “Gruaja shqiptare në Luftën  Nacionalçlirimtare”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply