11 Shtator 1839, Prizreni ngriti krye kundër pushtuesve, pallati qeveritar u sulmua

Prizren

Në qytetin e Prizrenit, më 11 Shtator 1839, shpërtheu kryengritja e madhe popullore. Me qytetarët kryengritës u bashkuan edhe fshatarët dhe, të gjithë bashkë, sulmuan pallatin qeveritar të Sanxhakut. Kryengritësit kërkonin administrimin autonom të krahinës së tyre.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply