11 Shtator 1796, Mahmut Bushatlliu sulmoi forcat malazeze për të bashkuar tokat shqiptare, me pashallëkun e tij autonom

Kara Mahmut Pashë Bushatlliu

Verën e vitit 1796, Kara Mahmut Pashë Bushatlliu, sulmoi forcat e Malit të Zi, për t’ia bashkuar tokat shqiptare të  Kuçit, Piprit e Palabardhit, Pashallëkut, që praktikisht ishte i pavarur nga Stambolli. Ai përsëriti sulmin në Shtator të atij viti, duke rënë dhe vetë në fushën e betejës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply