11 Shkurt 1966, promovimi i librit “Letra prej Ulqini” të Ramiz Kelmendit

Më 11 Shkurt 1966, u promovua vepra satirike e shkrimtarit Ramiz Kelmendi “Letra prej Ulqini”, që derjtohet kundër dhunës nacionaliste që ushtonin shovinistët serbë ndaj shqiptarëve në trojet e tyre etnike. Në vepër kundërshtohet privimi  i të drejtave  dhe lirive themelore si arsimi në gjuhën shqipe, zhvillimi i kulturës kombëtare, liria e fjalës dhe e dërgjegjes.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare