11 Shkurt 1936, grevë e shoqërisë “Puna” në Kuçovë

Mëngjesin e 11 Shkurtit 936, Kuçova u zgjua nga sirenat që paralajmëronin fillimin e grevave të naftëtarëve dhe punëtorëve të tjerë. Puna u ndërpre në të gjitha ndërmarrjet. Po atë ditë nga Berati dhe Tirana erdhën forca të mëdha të xhandarmërisë të kryesuara nga Ministri i Brendshëm Et’hem Toto. U arrestuan veprimtarët më të shquar të shoqërisë “Puna”, të tjerët u pushuan nga puna dhe u dëbuan nga Kuçova.  Kjo bëri që shoqata të pushojë së ekzistuari.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare