11 Shkurt 1909, u luajt në Dardhë të Korçës drama “Lufta e Trojës”

Në Dardhë të Korçës, më 11 Shkurt 1909, u vu në skenë “Lufta e Trojës” një variant i shkurtuar i përshtatur si dramë nga “Iliada” e Homerit. Pjesa u luajt nga të rinjtë dardharë nën drejtimin e mësuesit Ligor Suljoti dhe Qirjako Demba. Kjo dëshmon zhvillimin e kulturës në Dardhë por edhe të ndërgjegjes kombëtare në ato kohë të trazuara.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare