11 Qershor 1926, përurohet kinema Luks në qytetin e Korçës

Më 11 Qershor 1926, në Korçë, u përurua kinema ”Luks”, e para kinema publike dhe e qëndrueshme e qytetit. Ajo shënon dhe shfaqjet e rregullta të filmave në këtë qytet.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply