11 Qershor 1914, dorëzohet në SHBA prifti i Kishës Ortodokse Shqiptare, At Naum Çere

Në Nju Jork të Shteteve të Bashkuara, më 11 Qershor 1914, u dorëzua prift i Kishës Ortodokse Shqiptare, prej kryepeshkopit rus Imzot Platonit, At Naum Çere, një patriot, klerik dhe piktor i shquar. Në vitin 1915, themeloi në Filadelfia, Kishën e Shën Apostujve Pjetër dhe Pal dhe më 1917, themeloi në Sen Luis Kishën e Shën Mitrit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply