11 Qershor 1796, Karamahmut Pashë Bushatlliu pëson disfatë kundër Malit të Zi

Verën e vitit 1796, Karamahmut Pashë Bushatlliu, në krye të një ushtrie të madhe u nis kundër Palabardhit të Malit të Zi. Beteja filloi, më 11 Qershor dhe Bushatlliu pësoi disfatën e rradhës nga popullsia e lirë e atyre viseve.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply