11 Prill 1997, Gazeta “Rilindja” e Kosovës pasqyron bilancin e frikshëm të viktimave për qytetet kryesore të Shqipërisë

Gazeta “Rilindja” e Kosovës, më 11 Prill 1997, sillte tabelën rrëngjethëse të viktimave të trazirave dhe revoltave që shpërthyen në vitin 1997. Qyteti, ku Ismail Qemali, ngriti flamurin dhe shpalli pavarësinë në prag të 85 vjetorit të kësaj ngjarjeje të shënuar, kishte 113 të vrarë dhe 75 të plagosur, Korça 21 të vrarë dhe 35 të plagosur, Saranda 18 të vrarë dhe 34 të plagosur, Berati 19 të vrarë dhe 18 të plagosur, e kështu me radhë. Në gjithë Shqipërinë, sipas të dhënave jo të plota kishte 245 nëna të veshura me të zeza dhe 304 të tjera, që përgjonin të plagosurit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare