Site icon Qendra Mbarekombetare e Koleksionisteve Shqiptare

11 Prill 1919, letër e Komitetit të Lozanës për Konferencën e Paqes në Paris

Në një letër dërguar Konferencës së Paqes në Paris, që mban datën 11 Prill 1919, patriotët Spiro Koleka dhe Pandeli Çala, në emër të Komitetit të Lozanës të mërgimtarëve shqiptarë në Zvicër, shprehin protestën kundër “diplomacisë imperialiste, që synon të cënojë pavarësinë dhe tërësinë tokësore të Shqipërisë”. Letra është botuar në fletoren “L’Albanie”, të Lozanës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Exit mobile version