11 Prill 1760, përfundoi misionin diplomatik në Shën Petërburg, i dërguari i Shqipërisë Jakov Suma

Më 11 Prill 1760, Jakov Suma, i dërguari i Shqipërisë, përfundon misionin e tij diplomatik në Shën Petërburg, ku kishte shkuar për të bashkuar forcat e kryengritësve shqiptarë me ato të Perandorisë Ruse, në luftën kundër pushtuesve osmanë. Në dokumentin që ka ardhur deri në ditët tona, Jakov Suma, i shkruan perandoreshës ruse Elisaveta, se “60 mijë shqiptarë, mund të ngrihen në çdo kohë dhe të luftojnë me armët dhe shpenzimet e tyre përkrah forcave ruse”

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare