11 Maj 1924, prefekti i Shkodrës, njoftonte qeverinë se në Pukë dhe në Mirditë gjendja po dilte jashtë kontrollit

Më 11 Maj 1924, prefekti i Shkodrës, njoftonte qeverinë se në Pukë dhe në Mirditë gjendja ishte keqësuar dhe po dilte jashtë kontrollit, ndërsa në Dukagjin autoritetet civile dhe ushtarake, nuk kishin fuqi të impononin në popull as vullnetin e qeverisë, as mbajtjen e qetësisë dhe të rregullit. Kishte filluar kështu të ngrihej nga poshtë, vala e Revolucionit të Qershorit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare