11 Maj 1912, në Dibër, u mbajt “Kuvendi i Dheut”

Më 11 Maj 1912, në Dibër, u mbajt “Kuvendi i Dheut”, ku dibranët lidhën besën për të luftuar kundër pushtuesve osmanë. Besa u lidh edhe midis kryengritësve të Mirditës, Kthellës, Malësisë së Lezhës dhe Bregut të Matës. Po atë ditë plasi pushka në Zall të Rroboshtës, ku ushtria turke u thye dhe la mbi 20 të vrarë, shumë të plagosur dhe armatime. Beteja të tilla, ishin ngjarje të ditës në ato kohra të kryengritjes së madhe, që solli çlirimin e vendit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare