11 Korrikut 1912, u zhvillua beteja antiosmane e Samoborrit, në veri të liqenit të Shkodrës

Në kuadrin e kryengritjes së përgjithshme antiosmane, janë zhvilluar shumë beteja, një ndër të cilat ishte ajo e Samoborrit, në veri të liqenit të Shkodrës. Ajo u zhvillua, natën e 11 Korrikut 1912. Ja si e kujtojnë këtë ngjarje, pjesëmarrësit në të, Martin Ujkë Tradobi: “u ramë..nizamëve që po ktheheshin prej Bukoviqi..i qitëm fare, gati krejt, veç disave që ranë në dorë. Mbetën dekun prej nesh: Lekë Dedë Vuni dhe u varrue Zef Metë Haxhija”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply