11 Korrik 1956, kompozitori Prenk Jakova, hodhi në pentagram notat e para të operas “Mrika”

Më 11 Korrik 1956, kompozitori Prenk Jakova, hodhi në pentagram notat e para të operas “Mrika”, që vuri themelet e artit operistik shqiptar. Me “Dasmën shkodrane” dhe “Dritë mbi Shqiperi”, artisti bëri lëvizjet e para në rrugën operistike, ndërsa në tetor të vitit 1957, ëndërra e tij u realizua: partiturat e “Mrikes”, ishin gati dhe opera për herë të parë, u shfaq në Shkodrën e lashtë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply