11 Janar 1912, Hasan Prishtina kërcënon Perandorinë Osmane

Hasan Prishtina

Më 11 Janar 1912, Hasan Prishtina, me cilësinë e deputetit të parlamentit të Perandorisë Osmane, në emër të grupit kombëtar shqiptar, paraqiti një memorandum me kërkesat e popullit shqiptar, për reforma ekonomike, politike dhe kulturore. Ai e kërcënoi qeverinë turke me një kryengritje të re nëse nuk plotësoheshin kërkesat e paraqitura në memorandum.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply