11 Gusht 1913, Konferenca e Ambasadorëve në Londër krijoi komisionin e posaçëm për caktimin e kufijve Shqipëri-Greqi

Konferenca e Ambasadorëve në Londër, më 11 Gusht 1913, krijoi komisionin e posaçëm me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të 6 fuqive të mëdha, për caktimin e kufijve midis Shqipërisë dhe Greqisë. Pas punës në terren, komisioni shkoi në Firence të Italisë, ku formuloi Protokollin, që mban emrin e këtij qyteti. Protokolli i Firences, është në fuqi edhe sot me përjashtim të disa ratifikimeve të vogla, që iu bënë në zonën e Korçës, pas Luftës së Parë Botërore.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply