11 Gusht 1899, Komiteti Ekzekutiv që vepronte në Bukuresht kërkonte nga Qeveria Turke krijimin e një vilajeti autonom shqiptar

Më 11 Gusht 1899, Komiteti Ekzekutiv, që vepronte në Bukuresht, i dërgoi një memorandum Qeverisë Turke dhe qeverive të shteteve europiane, ku kërkohej krijimi i një vilajeti autonom shqiptar. Memorandumi ishte firmosur nga Mehmet bej Frashëri dhe anëtarët e komitetit Ibrahim Temo, Dervish Hima, Pandeli Evangjeli, etj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply