10 Tetor 1972, u themelua Akademia e Shkencave

Akademia e Shkencave

Akademia e Shkencave e Shqipërisë u krijua më 10 Tetor 1972. Ajo është institucioni më i lartë shkencor i vendit. U krijua mbi bazën e bashkimit të institutive dhe sektorëve shkencorë, që bënin pjesë në Universitetin e Tiranës dhe më pas u zgjerua me institute dhe sektorë të rinj. Kryetar i parë i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë u zgjodh Prof. Aleks Buda, që e drejtoi deri në fund të jetës së tij.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply