10 Tetor 1947, u pushkatua Enver Sazani, mjek e deputet

Enver Sazani

Në grupin e deputetëve, më 10 Tetor 1947, u pushkatua mjeku nga Gjirokastra, Enver Sazani. Studioi dhe u specializua për mjeksi në Universitetin e Montpeliesë, Lionit dhe Parisit në Francë. Punoi si mjek radiolog në Spitalin Ushtarak. Gjatë luftës Nacionalçlirimtare, u rendit në radhët e çetës së Ishmit dhe në formacionin partizan të Pezës. Pas çlirimit, ishte drejtor i parë i Spitalit Ushtarak, derisa u arrestua dhe u pushkatua me grupin e deputetëve.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply