10 Tetor 1937, testohet industria shqiptare, del me sukses

Fabrika e çimentos, Shkodër

Komisioni i përbërë nga inxhinierët Tom Filipeu, Vasil Noçka dhe Tom Truja, më 10 Tetor 1937, provuan cilësinë dhe fortësinë e artikujve të prodhuar nga “Portland Cemento” e Shkodrës. Të gjitha provat dhanë rezultate të mira dhe shtypi i kohës e cilësonte këtë si fitore të industrisë kombëtare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply