10 Tetor 1922, përurimi i Bibliotekës Kombëtare

Biblioteka Kombëtare

Më 10 Tetor 1922, u përurua Biblioteka Kombëtare. Ajo u krijua me 3000 vëllimet e trashëguara nga “Komsia Letrare e Shkodrës” dhe shoqëria “Vllaznia”. Drejtor i parë i saj, ishte patrioti Sotir Kolea.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply