10 Tetor 1913, Gjakova ngre krye kundër serbo-malazezëve

Kryengritja kundër Malit të Zi

Si përgjigje të barbarizmave të Serbo-Malazezëve, populli i Gjakovës , rroku armët. Në letrën që patrioti Dan Hasani shkruan, më 10 Tetor 1913, thekson se “topi e pushka vazhdon” dhe se fitorja është në anën tonë, por kryengritësit kërkonin ndihmën e Qeverisë së Vlorës, për vazhdimin e luftës së tyre çlirimtare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply