10 Shtator 1928, lindi Adriatik Kanani gazetar i njohur e pedagog

Radio-Tirana

Adriatik Kanani, një nga gazetarët e vjetër të Radio-Tiranës, u lind në Korçë më 10 Shtator 1928. Pas diplomimit për gazetari në Universitetin “Lomonosov” të Moskës, për gati gjysëm shekulli ushtroi profesionin e tij në organe të tilla, si “Zëri i Popullit”, “Bashkimi”, “Shkumbini”, në Agjensinë Telegrafike Shqiptare dhe në revistën “Tribuna e gazetarit”. Disa vjet, ka dhënë leksione si pedagog i jashtëm i katedrës së gazetarisë në Universitetin e Tiranës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply