10 Shtator 1909, doli në Manastir numri i parë i gazetës “Bashkimi i Kombit”

Bashkimi i Kombit

Në Manastir, më 10 Shtator 1909, doli numri i parë i gazetës së përdyjavëshme politike, shoqërore, kulturore, letrare dhe ekonomike “Bashkimi i Kombit”. E drejtonte Fehim Zavalani dhe më pas, Salih Gjuka, i cili ishte një nga organizatorët më të rëndësishëm të shtypit shqiptar, brënda kufijëve të Perandorisë Osmane.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply