10 Shtator 1880, Osmanët pengojnë luftëtarët vullnetarë të Shkodrës, të ndihmojnë Lidhjen e Ulqinit, në mbrojtje të qytetit nga malazezët

Ulqini i Vjetër

Për të penguar vullnetarët shkodranë, që t’i vinin në ndihmë degës së Lidhjes së Ulqinit, për mbrojtjen e qytetit nga malazezët, pushtuesit turq, më 10 Shtator 1880, shpallën gjëndjen e shtetrrethimit. 17 batalione osmane rrethuan qytetin, zunë gjithë bregun e majtë të Bunës deri në det dhe shpërndanë disa çeta vullnetarësh shqiptarë, të tubuar në grykën e Mozharës, që zotëronte rrugën për Ulqin.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply