10 Shtator 1788, Ali Pashë Tepelena i shtoi me pushtim pashallëkut të tij, Butrintin dhe Gumenicën

Ali Pashë Tepelena

Ali Pashë Tepelena, duke shfrytëzuar fillimin e luftës franko-truke, më 10 Shtator 1788, ndërmori sulme  të rrufeshme kundër ushtrive franceze dhe me fitoret në fushën e betejës, shtiu në dorë Butrintin dhe Gumenicën, duke i përfshirë këto qëndra të rëndësishme, në përbërjen e pashallëkut të tij.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply