10 Shtator 1447, Gjergj Kastriot Skënderbeu dhe Janosh Huniadi bëjnë marrëveshje kundër Osmanëve

Skënderbeu dhe Huniadi

Aleanca shqiptaro-hungareze u përfundua, më 10 Shtator 1447. Një vit më pas Gjergj Kastrioti Skënderbeu dhe Janosh Huniadi, ranë në ujdi që të bashkojnë forcat e tyre ushtarake në Slloveni për të ndërmarrë fushatën e përbashkët, kundër pushtuesve osmanë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply