10 Qershor 1772, Mehmet Pashë Bushatlliu tenton të marrë Kalanë e Krujës

Në fillim të Qershorit, Mehmet Pashë Bushatlliu, nisi një ushtri prej 20 mijë vetash për marrjen e kalasë së Krujës, që sundohej nga familja feudale e Toptanëve. Më 10 Qershor 1772, u zhvillua beteja më e madhe dhe pas disfatës Bushatlliu, u detyrua të tërhiqet.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply