10 Nëntor 1879, Abdyl Frashëri me shokë skicojnë themelet e Rilindjes sonë Kombëtare

Abdyl Frashëri

Abdyl Frashëri dhe rrethi i bashkëpunëtorëve të tij, të mbledhur në Frashër, më 10 Nëntor 1879, përpiluan Statutin e Lidhjes së Prizrenit dhe programin e saj. Këto dy akte praktikisht, shënojnë fillimet e Rilindjes sonë Kombëtare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply