10 Nëntor 1812, u shua Filipi III Durazzo

Durrës

Sot përkujtohet Filipi III Durazzo (Durrsaku), figurë e shquar politike dhe shoqërore italiane me prejardhje shqiptare. Ai ishte Markez i Gabianos, patrik dhe mbajtës i invenstiturës mbretërore, për më se 10 vjet. U nda nga jeta më 10 Nëntor 1812.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply