10 Nëntor 1775, shkodranët nuk i binden sundimtarit të dërguar nga Perandoria

Shkodra

Pas vdekjes së Mehmet Pashë Bushatlliut, Porta e Madhe dërgoi për sundimtar në Shkodër, Mehmet Pashë Kystendilin. Sikurse shkruan në letrën e datës, 10 Nëntor 1775, nënkonsulli venedikas atje, Pashallëku nuk iu bind dhe nënshtrua atij dhe në krye erdhi djali i dytë i Mehmetit, Karamahmut Bushatlliu, sundimtari më i fuqishëm i Pashallëkut.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply