10 Nëntor 1444, pas Vranës Sulltani çel rrugën për të sulmuar shqiptarët

Sulltan Murati II

Në betejën e Varnës, që u zhvillua më 10 Nëntor 1444, ushtritë e Vladislavit, mbret i Hungarisë dhe Polonisë, u thyen keq nga osmanët. Vetë ai ra në fushën e bejetës, kurse Huniadi mezi mundi të shpëtojë me një pjesë të ushtrisë hungreze. Pas fitores në Varna, Sulltan Murati II, i kishte duart e lira, për të goditur shqiptarët e panënshtruar.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply