10 Maj 1977, u dha me sukses premiera e dramës “Gjenerali i ushtrisë së vdekur”

Më 10 Maj 1977, u dha më sukses premiera e dramës “Gjenerali i ushtrisë së vdekur”, sipas romanit me të njëjtin titull, të Ismail Kadaresë. Më 1975, shfaqja e Teatrit Popullor, u ekranizua dhe u transmetua në Televizionin Shqiptar, kurse më 1989, regjizori Dhimitër Anagnosti, xhiroi filmin “Kthimi i ushtrisë së vdekur”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare