10 Maj 1939, autoritetet pushtuese italiane, fabrikuan dy ligje

Më 10 Maj 1939, autoritetet pushtuese italiane, fabrikuan dy ligje, sipas të cilëve xhandarmëria dhe forcat e mbrojtjes kufitare shqiptare, përfshiheshin në forcat e armatosura italiane dhe viheshin nën komandën e oficerëve fashist. Të dy ligjet mbajnë firmat e kabinetit kuisling, që kryesohej nga Shefqet Vërlaci.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare