10 Janar 1933, lindi Valentina Objektova ( Çollaku)

Moska

Valentina Objektova ( Çollaku),  ishte vetëm 8 vjeçe kur morën njoftimin për rënin e babait, Jakovit, në betëjën për mbrojtjen e Moskës; u lind më 10 Janar 1933. Në vitin 1960 Vala e la Moskën dhe nënën dhe erdhi në Tiranë, për të krijuar ‘çerdhen’ e saj. Në qytetin e vogël dhe të varfër gjeti një familje të madhe; u bë me gjyshe, me nënë dhe baba, me tre motra dhe dy vëllezër. Shumë shpejt u ambientua me jetën e re, mësoi gjuhën, zakonet madje edhe kuzhinën shqiptare. Lindi Viktorin dhe Mimozën dhe u kujdes për ta si të gjithë nënat. Punoi shumë pak  si daktilografiste në sektorin e gjeologjisë, por puna në Radio-Tirana, si përkthyese dhe folëse ishte për të ngjarje e veçantë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply