10 Dhjetor 1781, në fermanin e Sulltanit përmendet për herë të parë Panairi i Shën Lleshit

Abdyl Hamiti

Në fermanin e Sulltanit Abdyl Hamiti, lëshuar më 10 Dhjetor 1781, përmendet për herë të parë Panairi i Shën Lleshit, që zhvillohej në vendin tonë. Tek ne janë zhvilluar edhe panaire të tjera dhe ato kanë patur një rëndësi të madhe, jo vetëm për shkëmbimet ekonomike dhe tregëtare, por edhe për zhvillimet kulturore dhe tradicionale, sepse ktheheshin në festa mbarëpopullore, në mjedise këngësh dhe vallesh.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply