1 Tetor 1920, lindi Profesor Petrit Radovicka, inxhinier i shquar

Profesor Petrit Radovicka

Në Leskovik, më 1 Tetor 1920, u lind projektuesi më i madh i hidrocentraleve shqiptare, Profesor Petrit Radovicka, “Hero i Punës Socialiste”, Laurat i Çmimeve të Republikës të Shkallës së Parë, pedagog dhe akademik. U diplomua shkëlqyeshëm në Moskë dhe kreu detyra të rëndësishme inxhinierike, pedagogjike dhe shkencore. Ai mbetet një nga figurat më të shkëlqyera të shkencës dhe inxhinierisë shqiptare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply