1 Shtator 1916, u hap në Tiranë shkolla e parë e vajzave

Shkolla Servete Maçi

Shkolla e parë për vajzat në Tiranë, u hap më 1 Shtator 1916. Mësuese e parë e mësonjëtores ishte Servete Maçi. Emrin e saj sot e mban ish shkolla “Kongresi i Përmetit”, ku ka qënë dhe shkolla e parë për vajza.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply