1 Shtator 1908, u themelua në Manastir klubi patriotik “Bashkimi”

Klubi Bashkimi

Në qytetin e Manastirit, më 1 Shtator 1908, patriotët shqiptarë përuruan klubin kulturor e politik “Bashkimi”, i cili ka luajtur një rol të madh në ngritjen dhe organizimin e lëvizjes kulturore dhe patriotike për çlirimin dhe përparimin e Atdheut.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply