1 Shtator 1907, regjistrohet popullsia në Athos të Greqisë; Shumica ishte shqiptare

Mali Athos

Më 1 Shtator 1907, në Malin e Shenjtë Athos të Greqisë, që ishte qëndra më e madhe dhe më e rëndësishme e besimit ortodoks, por edhe vatra dhe shkolla më e përmenduar e artit mesjetar-ikonografisë dhe pikturave murore, u krye regjistrimi i popullsisë, i cili tregoi se shumica e banorëve dhe veprimtarëve ishin shqiptarë, që nga puntorët e thjeshtë e deri te bankierët e piktorët.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply