1 Shtator 1888, lindi në Prishtinë “Mësuesi i Merituar” Ahmet Gashi

Ahmet Gashi

Në Prishtinë të Kosovës, më 1 Shtator 1888, u lind “Mësuesi i Merituar”, Ahmet Gashi, gjeograf, historian, hartograf dhe studiues. Ka edukuar breza të tërë nxënësish në Kosovë dhe kryesisht në Shqipëri. Ka marrë pjesë aktive në lëvizjen patriotike për çlirimin dhe përparimin e kombit tonë. Është një nga pedagogët që ka lënë një trashëgimi të pasur: tekste mësimore, harta gjeografike e historike dhe monografi studimore.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply