1 Shkurt 1914, ndërkombëtarët i kërkojnë Esat Pashë Toptanit të japë dorëheqjen

Më 1 Shkurt 1914  përfaqësuesit gjermanë dhe anglezë të Komisionit Ndërkombëtar të Kontrollit, që praktikisht kryenin funksionin e qeverisë në vendin tonë, i kërkuan zyrtarisht Esat Pashë Toptanit, të ndërpriste intrigat dhe komplotet dhe të hiqte dorë nga pretendimet për pushtet. Ata i kërkuan të jepte dorëheqjen sikurse bëri Ismail Qemali, Kryeministri i parë i Qeverisë Shqiptare, por Esat Pashë Toptani nuk pranoi.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare