1 Nëntor 395, ndarja e Perandorisë Romake

Perandoria Romake

Pas vdekjes së Perandor Theodhosi I Flavi, në vitin 395, Perandoria Romake u nda përfundimisht, në Perandorinë Bizantine dhe në atë të Perëndimit. Trojet ilire u përfshinë në Perandorinë Bizantine, e cila ekzistoi deri në vitin 1453.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply