1 nëntor 1901, Doli nr. i parë i gazetës “Drita”.

-“DRITA” (1901-1908)

Gazetë e përdyjavshme. Mbronte të drejtat e kombit Shqiptar.

U shtyp në Sofje. Gazetë politike, shoqërore, kulturore, letrare, me kronika të kohës. U botua në gjuhën shqipe.

Doli me moton “Mpron të drejtat e kombit shqiptar”. Ushqeu idenë e bashkimit të shqiptarëve pa dallim feje, ndikoi në zhvillimin e publicistikës dhe letërsisë shqiptare.

Numri i parë doli më 1 nëntor 1901.

Doli në vitet 1901-1908, gjithsej 101 numra.

Drejtimi Shahin Kolonja

Leave a Reply