1 Nëntor 1598, Nikollë Bardhi kryeson Kuvendin e Zadrimës

Zadrima

Peshkopi i Zadrimës Nikollë Bardhi, pjesëmarrës i lëvizjes antiosmane, më 1 Nëntor 1598, kryesoi Kuvendin e Zadrimës. Ky tubim u përqëndrua në problemet e organizimit të luftës çlirimtare. Peshkop Bardhi, ishte ndër drejtuesit e Kuvendit të Dukagjinit, që synonte të siguronte ndihmën dhe bashkëpunimin e Venedikut, për realizimin e planeve të miratuara nga ky kuvend.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply